The only thing I like better than talking about food is eating.

Soms werpt het verleden nieuw licht op de toekomst. Dat gebeurde bij Bart Eyking van Vonkels food and wine bar.

Hij liep op de Maerten van Heemskerckstraat en dacht wie was dat eigenlijk?

Het verleden bleek een onverwachte inspiratiebron voor al het smakelijks dat je vandaag kunt ervaren bij Vonkels.

Zo is onze beleving geboren…
Vonkelwijn van Vonkels

Op creatieve ontdekking in het prachtige Rome.

Het bleek een mooi verhaal te zijn: rond 1530 veranderde Maerten van Veen zijn naam in Maerten van Heemskerck – naar zijn geboorteplaats- en vertrok naar Rome om zich verder te bekwamen in de schilderkunst.

Vier jaar later kwam hij, ondersteboven van het werk van Michelangelo, terug naar de Nederlanden. Hij vestigde zich in Haarlem en groeide uit tot de meest invloedrijke en bekendste Nederlandse schilder van de zestiende eeuw.

Een durfal én een echte levensgenieter.

Zijn faam en werk werden een eeuw later overschaduwd door het succes van schilders als Rembrandt, Vermeer en Frans Hals. Maar Van Heemskerck was een gigant in zijn tijd en een echte BN’er.

Zijn natuurlijke (familie)portretten waren buitengewoon vernieuwend en werden destijds als aanstootgevend en schokkend ervaren. Een durfal, een reiziger, een verzamelaar, een levensgenieter, een pionier van de Nederlandse schilderkunst en een Heemskerker!

De ontdekkingsreis als inspiratie.

De ontdekkingsreis van maerten van Heemskerk inspireerde Bart om van Vonkels iets gedurfds te maken en af te wijken van de gebaande paden.

Vonkels’ mediterrane kaart en prachtige wijnen kun je volgens hem niet los zien van de Rome-reis van Maerten van Heemskerck. Vonkels trakteert op eigen wijze, net als Van Heemskerck, zijn gasten op het beste uit Frankrijk en Italië.

Dit voel en proef je bij Vonkels.

Vonkels-Heemskerk-Beleving-Impressie-Concept-Interieur